Schrijvers tip: Fiverr

29 november 2022 | NIEUWS

Heb je een roman in je die wacht om eruit te komen? Ben je fantastisch in grammatica en kun je in je slaap uitstekende teksten schrijven? Kijk eens naar Fiverr, de wereldwijde online marktplaats voor freelance diensten.  Fiverr is een website voor het samenbrengen van Freelancers en hun potentiële klanten. Het bedrijf is opgericht in 2010 en hun hoofdkantoor is in Tel Aviv, Israel.  

De freelancers bieden verschillende digitale diensten aan. Enkele diensten die door freelancers op de website worden aangeboden zijn: vertalen van documenten, grafisch ontwerpen, websites opzetten en social media beheer. In sommige gevallen verdelen de verkopers hun dienst (gig) in drie pakketten (standaard, Basis of Premium pakket) en zo nodig kunnen deze pakketten aangevuld worden met een extra service. 

Fiverr klantenservice is er om u te helpen met elk probleem, groot of klein! Van communicatieproblemen tussen verkopers en klanten tot en met inlogproblemen. De prijzen van een groot deel van de diensten op Fiverr starten vanaf $ 5,-. De kwaliteit van de dienstverlening van een verkoper kun je natrekken door recensies van cliënten, die hun services al eerder hebben gebruikt. Betalen kan via creditcard, debitcard, Apple Pay, iDEAL en PayPal.

Het grootste risico van voornamelijk online werkzaamheden aanbieden, is dat je afhankelijk bent van je klant om de betalingen voor facturen daadwerkelijk uit te voeren. Als die klanten ook nog in het buitenland wonen, wordt het alleen nog maar lastiger.  Via Fiverr ontvangen je cliënten de factuur en hun betaling geschieden via de website. Methodes voor het ontvangen van betalingen:

  1. PayPal
  2. Fiverr Revenue Card
  3. Overmaking naar een bankrekening/ Payoneer profiel

Ad 1 

Indien je jouw betalingen ontvangt via PayPal, dan kun je minimaal $ 1,- overmaken naar jouw PayPal account. Door Fiverr worden er geen administratieve kosten in rekening gebracht.

Ad 2 

Dit kan aangevraagd worden via Fiverr. Minimaal kun je $ 5,- overmaken op je kaart. Om binnen 2 dagen betalingen te ontvangen zijn de administratieve kosten $ 1,-. Om je gelden binnen 2 uren te ontvangen zijn de administratieve kosten $ 3,-.

Ad 3 

Voor elke overmaking zijn er $ 3,- aan administratieve kosten voor Fiverr. Verder kan er ook sprake zijn van extra administratieve kosten aan de hand van welk land je afkomstig bent en in welke valuta je jouw geld laat overmaken. Het minimum bedrag dat overgemaakt kan worden is $ 20,-. Voor het maken van een Payoneer profiel heb je ook bedrijfsgegevens nodig, dus is het ook noodzakelijk dat je ingeschreven bent via KKF.

Of je nu hulp nodig hebt bij het maken van content, copywriting, proeflezen of vertalen, er is een freelancer op Fiverr die je kan helpen. Verder is er ook de optie om je eigen diensten aan te bieden.

Bron: https://www.fiverr.com/

0 reacties op “Schrijvers tip: Fiverr”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij voor ons schrijven? Schrijf ons dan een mailtje