Tongo is Taal in de ‘Week van het Nederlands’

16 november 2021 | NIEUWS

PARAMARIBO – Tongo is Taal is een nieuw tijdschrift dat is uitgebracht in verband met de Week van het Nederlands van 2 tot 9 oktober. Het tijdschrift bestaat uit 48 pagina’s met veel interessante artikelen de Nederlandse taal rakende. Het is uitgegeven door De Taalsluis, het bedrijf van neerlandicus Renate Sluisdom, met ondersteuning van de Nederlandse Taalunie en de Nederlandse ambassade.

“Met dit blad wil de Taalsluis helpen ons Nederlands ‘af te stoffen’ en te transformeren van de moeilijke school- en officiële taal naar een taal waarmee we fun mogen hebben. Het blad is er eigenlijk eenmalig, maar laten we met zijn allen hopen op een spoedige, volgende uitgave”, meldt Sluisdom enthousiast.

De week van het Nederlands is een jaarlijkse poging van de Taalunie om het Nederlands overal ter wereld heel even in het zonnetje te zetten. Tongo is Taal is gratis en gaat per 1 november ook digitaal gratis. “Boeken kopen is voor veel mensen in Suriname financieel niet haalbaar. Het is goed mee te maken dat er ook eens iets gratis is, nu de prijzen overal de pan uit rijzen. Er is heel wat werk vooraf gegaan aan de uitgave en het resultaat mag er dan ook zijn”, vindt Sluisdom. Vrijdag ontvangt ook de minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur een exemplaar van Tongo is Taal.

Van het tijdschrift zijn er tienduizend exemplaren gedrukt die landelijk in veel winkels, op scholen en bij medische posten zullen liggen. In Tongo is Taal komen veel bekende Surinamers aan het woord in verschillende hoedanigheden. Er is een artikel over de boeken die middelbare scholieren lezen, twee zeer bekende journalisten passeren de revue en er is een echte taalles met oefeningen voor scholieren van verschillende niveaus. De leerkrachten kunnen de taalles ook in de klas gebruiken. Er is ook een artikel over de Schrijversvakschool Paramaribo en ook over Clark Accord, de schrijver van ‘De Koningin van Paramaribo’.

Lees meer: Tongo is Taal in de ‘Week van het Nederlands’ – DWTonline.comhttp://www.dwtonline.com/de-ware-tijd-online/laatste-nieuws/2021/10/07/tongo-is-taal-in-de-week-van-het-nederlands/#ixzz7CO4FsGeL

Wil jij voor ons schrijven? Schrijf ons dan een mailtje