klik op de afbeelding om online het magazine te lezen

Taalles

In deze categorie vind je vanaf nu elke maand een nieuwe taalles. De vragen en opdrachten bij de tekst krijgen een ster-aanduiding.  Een ster voor de makkelijkere vragen, en 2 sterren voor de moeilijkere vragen. Op deze manier kunnen we met hetzelfde onderwerp lezers en leerders op verschillende niveaus bereiken. Onderaan elke taalles is een knop om naar de vragen en opdrachten te gaan. Die zijn bedoeld om lekker zelf aan de slag te gaan met de tekst, en daarom geven we geen antwoorden. Je zult zien dat de antwoorden waar je zelf achter bent gekomen, de beste antwoorden zijn. Veel plezier!

Taallessen

Verslaafd aan je telefoon? Het ligt niet aan jou!

Veel mensen zitten heel vaak op hun telefoon: bij het wakker worden, tijdens het ontbijt, onderweg naar school of werk in de auto, op het werk, thuis bij het koken, tijdens het filmkijken, in bed voordat zij gaan slapen, en ja…, zelfs op het toiltet.

Vragen

Kost een taalles geld?

Neen, taallessen zijn helemaal gratis.

Voor wie zijn taallessen bedoeld?

Taallessen zijn voor iedereen. Jong, oud, schoolgaand, werkend, iedereen kan met behulp van de taallessen zijn kennis van het Nederlands opvijzelen.

Hoe vaak wordt taalles gegeven?

Elke maand verschijnt er een nieuwe taalles.

Hoe zit dat met de sterretjes?

De sterretjes zijn bedoeld om de moeilijkheidsgraad van teksten en vragen aan te geven. Teksten en vragen met 1 sterretje *, zijn makkelijker dan teksten en vragen met 2 sterretjes **. Maar iedereen mag altijd alle teksten en vragen uitproberen. Of door elkaar gebruiken: je leest bijvoorbeeld de tekst met 1 sterretje, maar  maakt behalve de  1*-opdrachten ook de 2*-opdrachten.

Waar kan ik oudere taallessen terugkijken?
Oudere taallessen zijn hier terug te kijken